Közösség fejlesztő játékok. Karácsonytájban ez az osztályfőnökök mániája.

Mondd el egy szóban, mit jelent számodra a karácsony! Egy szóban?! Az lehetetlen. Hogyan is tudnám belepréselni egyetlen szóban mindazt, amit karácsonykor érzek? Sok szó kellene hozzá, de lehet hogy az se lenne elég. Mert még a legjobb írő sem tudná leírni, mit is jelent egy gyereknek, vagy egy embernek a karácsony.

A mézeskalács jellegzetes illata. A száj nélküli bohóc a karácsonyfán, aki mégis nevet. A sok, színes csúcsú papírcsillag, amiket nagyapa készített, amíg velünk karácsonyozott, és amik az ő szellemét idézik meg nekünk. A kék-bordó üdvözlőlapok a szekrényre  kiaggatva. Az ünneplőruha (és a vele járó viszketés). A parfümök felhői a levegőben. A gyertya füstje. A zongora hangja. A karácsonyi dalok.

De legfőképpen, egy karácsonyi dal. Eljött a nap mit régen vártunk... Anya hozta magával ezt a dalt otthonról. Enélkül nincs karácsony. Mikor papa még velünk volt, szépen, magabiztosan énekeltük, mert Ő is velünk énekelt. Most már három karácsony óta alig akar megszólalni ez a dal. Nem tehetünk róla, Ő jut eszünkbe, és elcsuklik a hangunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavaszinapsugar.blog.hu/api/trackback/id/tr901619001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása